In de badkamer is privacy van belang. Met behulp van raamdecoratie kun je voor een hoge mate van privacy zorgen en tegelijkertijd creëer je een fijne sfeer. Het is belangrijk om rekening te houden met welke raamdecoratie je kiest. Zo moet de raamdecoratie vochtbestendig zijn, aangezien de badkamer de meest vochtige plek in huis is. Ontdek welke soort raamdecoratie bij de stijl van jouw badkamer past en bepaal welke sfeer jij wilt creëren! Lees in deze blog welke soorten raamdecoratie geschikt zijn voor in jouw badkamer.

Pvc jaloezieën

Laten we meteen beginnen met een van de meest geschikte soorten raamdecoratie voor in de badkamer. Pvc jaloezieën zijn hier namelijk perfect voor! Ze zijn vochtbestendig, makkelijk schoon te houden en beschikbaar in vele kleuren. Wist je dat je zelfs pvc jaloezieën kunt aanschaffen met een houtlook? Zo hebben ze het natuurlijke en stoere uiterlijk van houten jaloezieën, maar de voordelen van pvc! 

Bepaal zelf de mate van lichtinval en privacy door de lamellen te kantelen. Zo kun je er voor kiezen om veel licht in de badkamer te laten vallen, of juist sfeer te creëren door de ruimte iets te verduisteren. 

Aluminium jaloezieën

Niet alleen pvc jaloezieën, maar ook aluminium jaloezieën passen goed in de badkamer. Aluminium is een sterk en duurzaam materiaal en is vochtbestendig. Net zoals pvc jaloezieën, zijn aluminium jaloezieën makkelijk schoon te maken. Ook kun je uit een groot assortiment aan kleuren kiezen. Zo zit er altijd een geschikte variant tussen die bij jouw stijl passen! 

Aluminium jaloezieën hebben een stoer en strak uiterlijk en brengen sfeer in de badkamer. Bepaal ook hier zelf de mate van lichtinval en privacy door de lamellen te kantelen.

Plisségordijnen

Hoe mooi en praktisch jaloezieën ook zijn, als je voor iets compleets anders wilt gaan, zijn plisségordijnen voor jou veel interessanter! Plisségordijnen zijn namelijk ook beschikbaar in vochtbestendige materialen, dus let op dat je voor vochtbestendige plisségordijnen kiest wanneer je ze aanschaft voor in de badkamer. 

Plisségordijnen geven een stijlvol en uniek uiterlijk aan je badkamer. Door het top down bottom up systeem kun je ze niet alleen op en neer bewegen, maar je kunt ook de onder- en bovenkant los van elkaar bewegen. Zo bepaal je gemakkelijk of je licht aan de bovenkant van je raam naar binnen wilt laten vallen en kun je de onderkant van je raam afschermen voor privacy. 

Rolgordijnen

Tenslotte kun je kiezen voor rolgordijnen in de badkamer. Echter zijn niet alle rolgordijnen geschikt om in vochtige ruimtes op te hangen. Kies daarom altijd voor rolgordijnen die gemaakt zijn van vochtbestendig materiaal, zodat je raamdecoratie zolang mogelijk goed en mooi blijft. 

Je kunt kiezen uit een transparante, inbetween of verduisterende variant. Dit heeft invloed op de mate van lichtinval en privacy in de badkamer. Kies welke rolgordijnen het beste bij jouw passen en maak je badkamer compleet.

Wil je meer weten over geschikte raamdecoratie voor in de badkamer en ben je benieuwd naar het aanbod? Kijk dan op de website van ilumio raamdecoratie