De badkamer verwarmen met verschillende soorten badkamerverwarming

Natuurlijk wil je overal in huis een comfortabele temperatuur realiseren, maar in de badkamer is een prettige temperatuur misschien nog wel belangrijker. Kom je net uit bad, kom je onder de douche vandaan of kom je regelrecht vanuit je bed in de badkamer, dan wil je namelijk wel dat je in een ruimte met een prettige temperatuur kunt verblijven. Hoe je ervoor kunt zorgen dat het altijd lekker warm is in de badkamer? Dat is erg eenvoudig, je schaft gewoon de juiste badkamerverwarming aan. Welke vormen van badkamerverwarming er allemaal zijn, lees je in dit artikel. Moet je nieuwe badkamer verwarming aanschaffen, dan kun je in dit artikel lezen welke vormen van badkamer verwarming je allemaal aan kunt schaffen.

Badkamerverwarming in de vorm van vloerverwarming

Vloerverwarming in de badkamer is de verwarming die in de vloer van de badkamer verwerkt wordt. Omdat de verwarmvloerverwarming badkameringselementen in de vloer verwerkt worden, wordt de koude vloer van de badkamer actief verwarmd door de verwarmingselementen en heb je nooit koude voeten als je vanuit je bed in de badkamer komt of als je uit bad of uit de douche stapt.

Onder de categorie ‘vloerverwarming’ van de verschillende soorten badkamer verwarming, vallen ook weer verschillende soorten verwarmingselementen voor in de badkamer. De diverse soorten vloerverwarming die je aan kunt schaffen voor jouw badkamer, betreffen vloerverwarming op basis van een buizensysteem en elektrische vloerverwarming. De vloerverwarming met een buizensysteem was de eerste vorm van vloerverwarming op de markt, maar elektrische vloerverwarming is over het algemeen duurzamer.

Badkamerverwarming in de vorm van radiatorverwarming

Naast vloerverwarming, kun je jouw badkamer ook verwarmen met radiatorverwarming of een badkamer radiator. Een badkamer radiator kan vergeleken worden met een radiator die je doorgaans ook in je woonkamer, keuken of slaapkamer ophangt. Het enige verschil tussen een badkamer radiator en een standaard radiator, is dat de badkamer radiator vaak speciaal voor de badkamer ontwikkeld is. Dit betekent onder andere dat de radiator beter tegen water kan, maar ook dat de radiator wat dunner en langer is om de vaak geringe ruimte in de badkamer zo optimaal mogelijk te benutten.badkamer radiator

Bij het aanschaffen van badkamer verwarming in de vorm van een badkamer radiator, kun je uit verschillende soorten radiatoren kiezen:
– De ledenradiator of kolomradiator.
– De paneelradiator of plaatradiator.
– De elektrische radiator.
– De design radiator.
– De verticale radiator.
– De raamradiator.

Afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en smaak, de indeling van jouw badkamer en jouw budget kies je een radiator die bij jou past.

Badkamerverwarming in de vorm van spiegelverwarmingspiegelverwarming

Tot slot kun je bij het aanschaffen van badkamer verwarming ook nog kiezen voor zogeheten spiegelverwarming. In tegenstelling tot vloerverwarming en radiatorverwarming, is de verwarmde badkamerspiegel niet ontwikkeld voor daadwerkelijke verwarming. Wat de verwarming wel doet, is het verwarmen van de spiegel om condensvorming te voorkomen. Door de spiegel actief te verwarmen, krijgt de spiegel dezelfde temperatuur als de temperatuur in de badkamer en komt er geen condens op de spiegel. Heb je regelmatig last van een beslagen spiegel na het douchen of badderen en wil je dit probleem oplossen, dan is het aanschaffen van spiegelverwarming zeker een aanrader. De spiegelverwarming die jij nodig hebt, is afhankelijk van de maat van jouw badkamerspiegel. Bij het aanschaffen van spiegelverwarming, kun je dan ook eenvoudig uit diverse afmetingen kiezen.