Vernieuwen of verbouwen?

Denkt u aan het vervangen van de kranen in uw badkamer of mogelijk zelfs aan een renovatie, waardoor de badkamer opgewaardeerd wordt? Dan kan vergelijking van badkamerkranen prijzen helpen om een keuze te maken die bij die aanpak past. Badkamerkranen prijzen zijn nogal verschillend. Veel hangt af van het merk, het type en de verwachtingen. Zo is een normale kraan uiteraard goedkoper dan een kraan waarmee de temperatuur van het water geregeld kan worden. Of een mooie, trendy kraan duurder dan een doorsnee. Verder is het goed mogelijk dat de keuze naar twee wasbakken overhelt, waar nu slechts een wasbak aanwezig is, waardoor twee kranen nodig zijn.

badkamerkranen prijzen

Foto: Grohe.com

Badkamerkranen prijzen

Bij het bepalen van de kosten voor een nieuwe badkamer, zijn de kranen niet meteen de grootste kostenpost. Een badkamerkraan voor de douche of het bad van het Duitse merk Grohe begint bij 128€. Een trendy kraan van dit merk is echter beduidend hoger in prijs, zoals de Grohe Allure thermostatische kraan van 439€. Zo kan het totaalbedrag fors oplopen, aangezien een badkamer een badkraan, een douchekraan, twee kranen voor de wasbakken en eventueel een kraan voor een bidet kan krijgen.

Trends

Ook spelen de laatste badkamertrends een rol. Om de badkamerkranen prijzen te bepalen, kan het geen kwaad om vooraf informatie te verzamelen en te bepalen waar u voor gaat. Een design watervalkraan Helmond blijkt net geen 90€ te kosten. Net zoveel als een nostalgische brons gekleurde kraan. Een Hudson Reed Jade bad/douche mengkraan met handdouche kan tot 356€ kosten en Sprinkle light-in-the-box kraan rond de 300€. Door vooraf de keuze vast te leggen, zullen achteraf de badkamerkranen prijzen geen streep door de rekening vormen. Want kiest u voor stijl dan kan het totaalplaatje snel oplopen tot boven de 1000€. Daarvoor krijgt u dan wel mooie, luxe producten.

grohe allure badkamerkraan

Foto: Grohe.com

Inbouw

U kunt kiezen voor de traditionele opbouw- of voor de inbouwkranen. Ook dat bepaalt de badkamerkranen prijzen. Zo kost een Saniclass Brauer inbouw douchekop en kraan samen net geen duizend euro, waarbij ze soms te vinden zijn met zo’n 30% korting. Dit is een fors bedrag, maar het levert ook een hoogwaardig en prachtig eindresultaat op. Ene Adora staande wasbakkraan, die bijpassend zou kunnen zijn, kost tegen de 270€. Bij deze producten is alles mooi in de muur weggewerkt en wordt het eindresultaat bijzonder. De badkamer wordt bij deze keuzes een kleine, privé, wellness ruimte.

Exclusief en apart

Wie echt iets anders wil, kan terecht bij de exclusieve en aparte designs, zoals de Cisal Kiwa wastafelmengkraan van 465€. Een hele bijzondere kraan met een opvallende uitstraling. Speciaal voor de kids is er de Sphinx 300 kids infrarood wastafelmengkraan, die al vanaf 338€ te koop is. Veel zal ook afhangen van de style die de nieuwe badkamer zal krijgen. Klassiek, trendy, modern of landelijk? Voor alle stijlen zijn er prachtige kranen te vinden en gezien het gegeven dat een badkamer na een renovatie weer flink wat jaren mee moet, kan het geen kwaad om extra aandacht aan de details, zoals de kranen te besteden. Het is tenslotte iets dat iedere dag weer plezier zal opleveren. Alhoewel de badkamerkranen prijzen nogal uiteenlopend zijn, geldt dat een mooie kraan de kroon op het werk kan zijn. Een reden om er iets meer tijd en eventueel geld in te steken.