De staande wastafel: een korte introductie

cilindervormige staande wastafel

Bekijk deze wastafel hier

De meeste standaard wastafels die je in badkamers tegenkomt, betreffen wastafels die tegen de muur van de badkamer worden geplaatst en dus in feite worden opgehangen. Koop je een staande wastafel, dan kies je voor een wastafel die los van de muur wordt geplaatst. In feite gaat het hier om een fonteintje met kraan en wasbak, die los van de muur komt te staan en dus net een andere look heeft dan andere wastafels. Ben je op zoek naar een nieuwe wastafel voor in jouw badkamer en wil je een unieke wastafel plaatsen die je niet zo snel in standaard badkamers tegenkomt? Dan is het aanschaffen van een staande wastafel zeker een aanrader. Ben je benieuwd welke modellen er allemaal beschikbaar zijn bij het aanschaffen van een staande wastafel? Lees dan meer over de verschillende modellen staande wastafels in dit artikel.

De cilindervormige staande wastafel

Wie een staande wastafel aan wil schaffen voor zijn of haar badkamer, kan ten eerste kiezen voor een cilindervormige wastafel. Deze wastafel is van onder tot boven helemaal rond en heeft dus een cilindervormig oppervlak. De wasbak van de wastafel is tevens rond, waardoor de wastafel een strak

vierkante staande wastafel

Bekijk deze wastafel hier

design heeft. Wil jij je badkamer het liefst zo rustig mogelijk houden door enkel ronde vormen in de badkamer te gebruiken, dan is het aanschaffen van deze wastafel zeker een aanrader.

De vierkante wastafel met vierkante wasbak

Naast de cilindervormige wastafel, kun je bij het aanschaffen van een nieuwe wastafel ook kiezen voor de vierkante wastafel met vierkante wasbak. De vierkante wastafel is helemaal vierkant en heeft een vierkanten wasbak aan de bovenzijde van de wastafel. De wastafel ziet er modern en strak uit en omdat de wasbak tevens vierkant is, krijgt de wastafel een mooi geheel.

De vierkante wastafel met ronde wasbak

Naast een vierkante wastafel met vierkante wasbak, kun je ook een vierkante wastafel aanschaffen met een ronde wasbak. De vorm van de wastafel zelf is

Alape Wt serie wastafel 32,5 vierkant 90 cm, hoog met afvoer bevestiging, wit - 4800000000

Bekijk deze wastafel hier

hetzelfde, maar de wasbak van de wastafel heeft een ronde vorm. Hierdoor ziet de wastafel er extra uniek uit en krijgt je kleine hoeken aan de bovenzijde van de wastafel, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om een lekker geurend zeepje op te leggen.

De staande wastafel met losse kraan

De meeste staande wastafels hebben een kraan in het design van de wastafel verwerkt, maar het is ook mogelijk om een staande wastafel met losse kraan aan te schaffen. In dit geval zit de kraan niet in de wastafel zelf, maar staat de kraan als het ware los van de wastafel. Dit ziet er niet alleen bijzonder uit, maar geeft bovendien een extra moderne en trendy uitstraling aan de badkamer.

De aflopende wastafel

staande wastafel met losse kraan

Bekijk deze wastafel hier

Tot slot is er nog de aflopende wastafel, ofwel de wastafel die een bredere bovenzijde heeft dan de onderzijde van de wastafel en dus langzaam in vorm afloopt. Deze wastafel ziet er het meest uniek uit van alle staande wastafels op de markt en is voornamelijk geschikt voor mensen die echt een bijzondere wastafel in hun badkamer willen zetten. Door de ronde vorm is de wastafel erg geschikt voor badkamers met een landelijke en rustige look, maar door de bijzondere uitstraling van de wastafel is het badkamermeubel ook erg geschikt om in een echte designer badkamer met een moderne look te plaatsen.