In het jaar 2021 zien we de kleur groen erg veel in de badkamer terugkomen. Een andere kleur die op dit moment erg populair is, of liever gezegd een andere groep kleuren, zijn pasteltinten. Misschien komt het door de verharde tijd waarin we leven dat mensen op zoek gaan naar zachte kleuren. Hoe dan ook is het een palet dat wat betreft populariteit nog wel even zal aanhouden. Iets wat 15 jaar geleden ondenkbaar was, is dat door verbeterde materialen niet meer: een parketvloer in de badkamer. Uiteraard moet je daarvoor wel speciaal parket kopen, maar daar kan een vloerenexpert je alles over vertellen. Hieronder lopen we met je langs de andere trends op het gebied van badkamers in 2021.

Waar de volgende trend vorig jaar al van zich liet spreken, zien we dat de jungle look nog meer zijn intrede doet en stoere zwarte accenten, stijlvolle gouden accenten en vintage koperen accenten krijgen ook meer dan ooit een plekje in de badkamer. Een andere grote badkamertrend zijn smart douches en douches die je met een touchscreen kunt bedienen. Ja, dat lees je goed, ook de technologie doet zijn intrede in de badkamer.

Natuurlijke materialen in de badkamer

Naast bovengenoemde technologische snufjes zien we ook hout steeds belangrijker worden in de badkamer. Uiteraard past dit er heel goed, omdat het een natuurlijk element is. De houtlook zien we niet alleen in de eerder genoemde parketvloer voor in de badkamer, maar deze trend ontwikkelt door. We zien nog meer hout voorbij komen voor de badmeubelen en ook voor tegels komen er nieuwe opties. Kleine houtlook tegels in een visgraat patroon zien we steeds meer in 2021. Kijk ook eens naar een andere uitvoering van de visgraat: de Hongaarse Punt. Hier worden de planken onder een hoek van 45 of 60 graden geplaatst en straalt klasse en luxe uit.

Verschillende tegels in kleur en vorm

Al enkele jaren zijn witte tegels in de badkamer niet meer vanzelfsprekend. Waar dit vroeger standaard was, zien we nu beton en bovengenoemde houtlook. Deze materialen werden al steeds populairder en we zien in 2021 dat creativiteit met tegels steeds belangrijker wordt. Denk aan een mooi accent met kleur of een speciaal patroon zoals visgraat. Reliëf tegels gaan we steeds meer zien en tegels met een optisch 3D effect. Meer dan ooit is er aandacht voor de tegels. Een badkamertegel mag tegenwoordig een eye catcher zijn!

Afwijkende vormen in de badkamer

Een andere trend voor de badkamer in 2021 is de aandacht voor mooie, geometrische vormen. Met name bij de meubelen valt dit op. Een badmeubel heeft eigenlijk al jaren een strakke vorm, meestal met rechte hoeken. Een nieuwe stijl met mooie afgeronde hoeken geeft een opvallend luxe geometrische uitstraling aan je badkamer. De geometrische vorm was al zichtbaar bij vrijstaande baden en dit zet ook verder door dit jaar. Een mooi bad met afgeronde strakke vormen wordt een echte blikvanger die steeds vaker ook nog een matte uitstraling heeft.

Waar de afgelopen jaren de wastafel altijd keurig wit was, zien we in 2021 een opvallende trend ontstaan. Heel veel verschillende materialen komen naar voren voor wastafels en waskommen. Beton bijvoorbeeld, in verschillende kleuren. Denk aan natuurtinten zoals groen of zelfs terra en blauw die echte trendkleuren worden dit jaar! De uitstraling wordt steeds vaker mat in plaats van glanzend. Losse waskommen op een blad blijven we zien en die zijn dus lang niet meer altijd wit!

Grote tegels

Een andere opvallende badkamertrend dit jaar is de opkomst van grote tegels. Met minder voegen oogt de badkamer ruimer, en het scheelt schoonmaakwerk. Bij het formaat moet je denken aan 60 x 120 cm maar ook nóg groter komt voor! Met bijvoorbeeld dergelijke marmeren tegels krijgt jouw badkamer al snel de uitstraling van een chique hotel. Populair zijn keramische tegels: je hebt dan de uitstraling die je mooi vindt terwijl je de badkamer eenvoudig kunt schoonhouden.

De industriële trend is nog steeds populair in 2021. We zien vanuit de woonwereld dat deze stijl perfect combineert met andere stijlen. Een landelijke badkamer wordt veel stoerder met wat zwarte accenten en ook een moderne badkamer krijgt net even meer pit met zwarte elementen. Zwarte kranen, zwarte douchesets en zwarte accessoires: die kenden we al en die blijven. Er komt veel meer keuze in douchewanden met zwarte accenten zowel met staal alsook in het glas of bij de handgreep en scharnieren. Daarnaast zie je de douchedrain in zwarte uitvoering of zelfs een mooie matzwarte douchevloer.