Welke vloer past bij jouw badkamer?

Voor een badkamer vloer kan je kiezen uit vele soorten materialen die elk hun eigen voor- en nadelen kennen. Behalve de prijs en het uiterlijk, is ook onder andere de waterbestendigheid en
de duurzaamheid van een badkamer vloer van groot belang. Daarnaast wil je uiteraard ook een vloer die weinig onderhoud vergt en eenvoudig schoon is te houden. Indien je vloerverwarming in je badkamer hebt, dan is dit ook een factor om rekening mee te houden bij de keuze voor een bepaalde vloersoort. Populaire materiaalsoorten voor een badkamer vloer zijn keramisch parket en natuursteen. Voorts worden mozaïektegels vaak in badkamers gebruikt voor een mooier, stijlvoller uiterlijk. Deze verschillende soorten vloerbedekkingen bestaan bovendien in uitlopende vormen, kleuren en varianten. Om een idee te krijgen van alle mogelijkheden, kan je een bezoek brengen aan de website van de badkamer- en tegelvloerenspecialist Megadumptiel.nl.

keramisch parket

Keramisch parket

Regulier parket is geen verstandige keuze voor een badkamer, aangezien hout slecht reageert op vocht. Zo zal een houten vloer in een badkamer vervormen of zelfs scheuren. Keramisch parket daarentegen bestaat niet uit echt hout maar uit tegels met hierop de print van verschillende houtsoorten. Op deze manier heb je én het fraaie uiterlijk van een houten vloer én een vloer die waterbestendig is. Er bestaan zelfs keramische tegels met houtopdruk die water afstoten. Daarnaast vergt dit type vloer weinig onderhoud en is de vloer eenvoudigweg schoon te boenen of vegen. Bovendien kent een keramische parketvloer een grote levensduur en kan dit type vloer eenvoudig gecombineerd worden met vloerverwarming. Kortom, keramische vloertegels (met of zonder houtopdruk) zijn ideaal als vloerbedekking in een badkamer.

Natuursteen

Natuursteen geeft een klassieke, luxueuze uitstraling aan je badkamer. Er zijn bovendien vele verschillende soorten natuursteen, zodat je altijd een steensoort kan vinden die past bij jouw specifieke badkamer. Marmer is de meest kenmerkende natuursteen met opvallend lange aderen die een speciale look aan een vloer geven. Bovendien zijn er marmeren vloeren in vele verschillende kleuren, zodat je eenvoudig een marmeren vloer kunt vinden die ook qua kleur goed past bij de rest van je badkamerinrichting. Een marmeren vloer vraagt veelal wel om wat meer onderhoud dan een keramische vloer. Om krassen en andere beschadigingen aan de marmeren vloer te voorkomen, kan een extra beschermlaag aan de vloer worden aangebracht. Deze laag beschermt de vloer ook tegen de veelal erg zure reinigingsmiddelen. Een andere populaire soort natuursteen is kalksteen. Dit is een lichtgewicht onder de natuurstenen die bovendien aanzienlijk zachter is dan een marmeren vloer. Hierdoor voelt dit type natuursteen prettiger aan wanneer je blootsvoets door de badkamer loopt.

Mozaïektegels

Mozaïek is geen materiaalsoort, maar een bepaalde kunstvorm die al door de Grieken en Romeinen werd gebruikt om bijvoorbeeld een muur of een vloer te versieren. Mozaïeken vloertegels kunnen van zowel hardsteen, natuursteen als keramiek worden gemaakt. Kenmerkend voor dit type vloerbedekking zijn de vele kleine deeltjes die samen een kunstzinnig, fraai ogend geheel vormen. Zo kan een mozaïeken vloer bestaan uit vele scherven die in een bepaalde vorm zijn gelegd, maar ook uit een verzameling vakjes in dezelfde of juist verschillende kleuren. Een badkamer is vaak te klein voor in het oog springende decoraties, zodat een mozaïeken vloer ideaal is voor wanneer je een bijzonder tintje wil toevoegen aan een verder eenvoudige of modern ingerichte badkamer.