Wil je eens wat anders dan tegels in je badkamer? Wat dacht je van stucwerk? Stucwerk in je badkamer zorgt voor een moderne en natuurlijke uitstraling.

Voordelen

Waterdicht stucwerk zorgt voor een betere hygiëne in je badkamer. In tegenstelling tot betegelen, heb je bij stucen geen last van vervelende voegen waarin schimmels zich nestelen. Stucwerk heeft dus veel minder onderhoud nodig dan tegels. Een ander voordeel van stucwerk is de originaliteit. Met stucen creëer je unieke structuren en patronen in de badkamer. Het is zelfs mogelijk om je bad, douche en wastafel met stucwerk af te verwerken. Ontwerp zo je eigen stijl badkamer met een basis van kwalitatief hoog stucwerk.

Soort stucwerk

Er zijn diverse soorten stucwerk te onderscheiden die geschikt zijn voor je badkamer. Lees hieronder meer over de vijf soorten stucwerk die het meeste voorkomen in de badkamer:

Tadelakt

Tadelakt is een waterafstotende pleistersoort op basis van kalk en toegevoegde pigmenten. Voor een mediterrane, warme badkamer kiest u voor Tadelakt. Dit type stucwerk heeft een natuurlijke uitstraling.

badkamercourant1

Beton Ciré

Beton Ciré is een zeer sterke, slijt- en watervaste cementstuc. Beton Ciré is van zichzelf niet waterdicht maar verkrijgt zijn watervaste eigenschappen door behandeling met een impregneermiddel en een speciale waterdichte coating. Het is in vele kleuren verkrijgbaar en hierdoor geschikt voor veel verschillende type badkamers.

badkamercourant2

Microcement & Microbeton

Microcement is een hoogwaardige, duurzame en waterdichte stuc. Microbeton heeft dezelfde eigenschappen als Microcement, maar is sterker en kan in een patroon aangebracht worden. Het dankt de hoge slijtvastheid aan de fijne korrelgrootte.

badkamercourant3

Terrastone

Terrastone is een natuurproduct dat dankzij zijn unieke samenstelling toepasbaar is in badkamers. Het is een duurzaam type stucwerk dat dankzij de hoge PH-waarde schimmelwerend is. Dit type stucwerk heeft een natuursteenachtig look.

badkamercourant4

Stukadoor

Het is belangrijk dat je het stucwerk in je badkamer door een ervaren stukadoor laat aanbrengen. Het stucwerk moet zeer zorgvuldig en professioneel, met speciale technieken en materialen aangebracht worden. Een klein foutje kan voor een groot probleem zorgen waardoor je bijvoorbeeld alsnog last van schimmel krijgt. Een stukadoor kost meer per m2 dan een tegelzetter. Een tegelzetter kost gemiddeld € 25 – €40 per m2, een stukadoor vraagt voor het aanbrengen van waterdicht stucwerk gemiddeld € 100 – € 150 per m2. Houd er wel rekening mee dat bij de stukadoor het materiaal al is inbegrepen, bij de tegelzetter komen de kosten van de tegels er nog bij.

Afbeeldingen:

https://nl.pinterest.com/pin/222083825350281536/

https://nl.pinterest.com/pin/474566879461966476/

https://nl.pinterest.com/pin/358036239099223905/

https://nl.pinterest.com/pin/326511041708246373/