Praktisch en trendy

Steeds vaker kiezen mensen voor een inloopdouche en dat is ook niet zo vreemd. Een inloopdouche heeft een minimalistische en moderne stijl die bijna in elke type badkamer past. Het is dus goed mogelijk om je huidige badkamer te behouden en enkel de douchecabine te vervangen voor een inloopdouche. Het ontwerp van de inloopdouches is tijdloos en is daarmee tijdloos en trendy tegelijk. Uiteraard is er een enorme keuze aan inloopdouches en zijn er veel mogelijkheden om ze te personaliseren.

Toegankelijker voor jong en oud

Als je nog dagelijks een badkuip in moet klimmen of een verhoogde douchecabine moet instappen dan ken je de gevaren al. Het gevaar van uitglijden of struikelen zit in een klein hoekje. De inloopdouche heeft geen hoge drempels of opstaande randen. Dat zorgt voor een probleemloze toegankelijkheid voor jong en oud. De risico’s van uitglijden en struikelen wordt hierdoor tot een minimum terug gebracht. Als je kiest voor een antislipvloer, dan verklein je de risico’s nog meer. Hierdoor zijn de inloopdouches een stuk veiliger voor zowel ouderen maar ook voor gezinnen met kinderen.

Schoonhouden

Doordat er geen onnodig hoge drempels en opstaande randen meer zijn vormt de vloer meer één compacte constructie. Zo wordt een vloer gevormd zonder overbodige hoge randen en hoeken waar vuil achterblijft. Een inloopdouche is dus ook makkelijker schoon te houden. Ook wanneer je de glazenwand(en) van binnen en buiten wilt schoonmaken sta je op een stabiele ondergrond. Kortom, het schoonhouden van de inloopdouche is een stuk eenvoudiger.

Licht en transparant

Bij inloopdouches wordt gebruik gemaakt van in ieder geval één glazenwand. Dit is een stabiele constructie van veiligheidsglas. Deze duurzame glazenwanden zijn niet te vergelijken met de meestal minder stabiele en minder duurzame ouderwetse douchecabines. Waar u de klassieke douchecabines na verloop van jaren wel eens moest vervangen gaan de glazenwanden van de inloopdouches veel langer mee. Door het minimalistische ontwerp van de inloopdouches is een heel ander soort douche ontstaan. Waar je vroeger stond te douchen in een benauwende kleine en soms donkere ruimte, kun je nu kiezen voor een lichte en transparante inloopdouche.

Design

Door het strakke maar tegelijkertijd tijdloze design van de inloopdouches is jouw douche niet meer de opvallende storende factor in je badkamer. Een inloopdouche gaat door zijn transparante ontwerp op in het geheel van de badkamer. Je verliest geen lichtinval meer door het gebruik van de moderne glazenwanden. Lelijke douchegordijnen en verkalkte doffe kunststof douchewanden zijn passé. Voor een enorme keuze aan inloopdouches van uitstekende kwaliteit kun je terecht op www.douchecabine.nl