Bij het verbouwen van de badkamer, moet je vele belangrijke keuzes maken. Je kiest niet alleen wat de nieuwe indeling van de badkamer moet zijn, wat voor wasbak je wil gebruiken en hoe de douche eruit moet zien, maar kiest ook de kranen die je in de badkamer gebruikt. Eén van de kranen waar je uit kunt kiezen bij het verbouwen van de badkamer, is de watervalkraan. Meer over watervalkranen in de badkamer, lees je op deze pagina.

Wat is een watervalkraan?

Een watervalkraan is een kraan die afgeleid is van een waterval. In plaats van een ronde straal die uit een buis komt zoals bij een standaard kraan, geven watervalkranen een platte straal die als het ware naar beneden komt vallen uit. De kraan ziet er futuristisch uit, maar het water dat uit de kraan komt ziet er door de waterval look juist weer natuurlijk uit. Het is in ieder geval een uniek kraan, die je niet zomaar in iedere badkamer terug ziet.

De verschillende modellen van de waterval kraan

De waterval kraan is verkrijgbaar in diverse modellen. Om je een duidelijk beeld te geven van de mogelijkheden die je hebt bij het aanschaffen van een waterval kraan, worden de verschillende modellen watervalkranen in onderstaande alinea’s beschreven.

Een watervalkraan met twee grepen

Ten eerste is er de kraan met twee grepen, die vaak gebruikt wordt voor de wastafel. Deze kraan heeft een greep voor warm en koud water, net zoals bij een gewone kraan.

Een waterval kraan met een enkele greepwatervalkranen

Naast de kraan met twee grepen, kun je ook kiezen voor een minimalistisch model met enkele greep. Je gebruikt deze greep om de temperatuur te reguleren, maar ook om de kraan hard en zacht te zetten.

Een kraan met douchekop

Zoek je een kraan voor in bad waar ook een douchekop aan vast zit? Dan kun je de waterval kraan met douchekop aanschaffen. De kraan heeft twee grepen en ziet er hetzelfde uit als de wasbak kraan met twee grepen, maar er zit ook nog een douchekop bij.

Een kraan met gootje

Kies je voor een kraan met gootje, dan komt het water van de kraan in feite door een klein gootje (dus met zijwanden) naar beneden.

Een kraan zonder gootje

Kies je voor een kraan zonder gootje, dan loopt het water over een plaatje zonder dat hier zijkantjes aan zitten. Deze kraan ziet er iets minimalistischer uit dan de kraan met gootje.

Een kraan met gat of gleuf

Tot slot is er nog de kraan met gat, waarbij er een kleine gleuf in de kraan zit waar het water doorheen loopt. Het water loopt niet over een plaatje of over een plaatje met gootje, maar wordt direct in de vorm van watervalwater naar buiten gebracht.

watervalkraan met led lamp

Foto: www.twenga.nl

Een watervalkraan met LED verlichting

Ondanks dat we deze kraan nog niet hebben besproken in de badkamertrends van 2016, behoort de watervalkraan met LED verlichting zeker wel tot één van de smaakmakers van 2016!

Een watervalkraan: waar kun je deze kraan gebruiken?

Je kunt een watervalkraan gebruiken in de wasbak op de badkamer, maar je kunt de kraan ook verwerken in het bad. Bij het gebruiken van de kraan in het bad, kun je kiezen voor een kraan met of zonder douchekop. Gebruik je de kraan in bad, dan krijgt jouw badkamer echt een wellness centre uitstraling. Dit komt omdat de waterval kraan vaan in wellness centra gebruikt wordt, voor het ultieme ontspannen gevoel.

Uitgelichte afbeelding: www.inspirerend-wonen.be