Het kan iedereen overkomen, van de een op de andere dag loop je je badkamer in en zie je dat deze eigenlijk hopeloos verouderd is. Trends komen en gaan en je hoeft natuurlijk absoluut niet met elke trend mee te gaan, zeker niet voor de badkamer. Is die kamer echter meer dan 15 jaar oud, dan voelt die vaak als ouderwets aan. Stijlen veranderen, maar ook de technologie blijft verbeterd worden. Om je badkamer weer naar 2021 te trekken hoef je echter niet de hele ruimte opnieuw in te gaan richten. Merken als Aquanova hebben voldoende accessoires en sanitair om de aanpassingen te doen precies zoals jij dat wil.

Een moderne douchekop maakt een groot verschil

Een erg makkelijke manier van je badkamer aan te passen, zonder dat dat veel moeite kost is het vervangen van je douchekop. Dit is niet meteen een aanpassing die de badkamer een andere uitstraling geeft, maar wel een die de beleving totaal anders maakt. Met name een regendouche is vandaag de dag een goede optie om de badruimte te moderniseren. Dit type douchekop zorgt voor een brede waterstraal en optimaal douchecomfort. Wil je dus luxueuzer en comfortabeler douchen, schaf dan een regendouche aan. De eerste weken zal het voelen alsof je in een hotel logeert!

Een iets grotere klus: kies voor andere tegels in de badkamer

Vaak zijn het de tegels die een badkamer een ouderwetse sfeer geven, maar met moderne tegels op de muren en vloer kun je deze badkamer snel veranderen in een moderne ruimte. Fraaie tegels zijn er in allerlei soorten, modellen, kleuren en maten. Vooral grote vloertegels en muurtegels zijn tegenwoordig populair. Hiermee kun je de badkamer een eigentijdse, strakke uitstraling geven. Houdt je meer van een klassiek of romantisch geheel, dan zijn kleinere tegeltjes een optie.

Veel meer keuze in toiletten dan 10 jaar geleden

Een grote aanpassing in de uitstraling van je badkamer is het moderniseren van de wc. Oude toiletpotten hebben vaak een traditionele stortbak, die veel plaats innemen en erg gedateerd ogen. Tegenwoordig zijn hypermoderne, zwevende toiletten een goed alternatief, ook in financieel opzicht. Kies je voor dit type toilet, dan krijgt jouw badkamer meteen een frissere, fijnere uitstraling! Wil je een nieuw toilet kopen, kijk dan eens goed naar het bedieningspaneel toilet, want daarin zitten grote verschillen, vooral qua kleur en uitstraling. Kies er een die past bij je badkamer, zodat die meteen een frisse uitstraling krijgt.

De opties voor badkamer verlichting is tegenwoordig enorm!

Tegenwoordig kun je met waterdichte led-verlichting een enorme invloed hebben op de sfeer in je badkamer. Led-strips langs het badkamermeubilair, rond de douchecabine of waterdichte led-spotjes in bad monteren heeft een superieur effect op de sfeerbeleving. Houd je van een moderne en eigentijdse look, kies dan voor kleuren als lichtgeel, blauw of wit. Met rood en roze creëer je eenvoudig een warme en romantische ruimte. Aan te raden is om inspiratie op te doen op internet en voorbeelden van stijlvol verlichte badkamers te zoeken, omdat het vaak moeilijk is een duidelijk beeld van LED kleurgebruik in je hoofd te krijgen. Op youtube kun je hier ook enorm veel instructie- en sfeervideo’s over vinden. Ook over het verbouwen zelf trouwens, zeker omdat bovenstaande aanpassingen zo groot gemaakt kunnen worden als je zelf will. Succes en geniet van je nieuwe badkamer!