Het inrichten van een badkamer kan best ingewikkeld zijn. Vaak moet je rekening houden met een beperkte ruimte waarin de leidingen al aangelegd zijn. Ook wil je in die beperkte ruimte wel het één en ander kwijt, zoals een toilet, een wastafel, een douche of bad en als het kan ook nog een opbergmeubel. En dat allemaal terwijl er ook nog een budget is om rekening mee te houden. Kortom: het praktisch inrichten van een badkamer die ook esthetisch aan je wensen voldoet kan best een puzzel zijn. Maar uiteindelijk is van iedere ruimte een prachtige badkamer te maken die geheel aan jullie woonwensen voldoet!

Mogelijkheden van de ruimte

Benut de ruimte die er is zo slim mogelijk en zorg voor voldoende doorloop. Een kast direct bij binnenkomst laat de ruimte kleiner lijken. Het is praktischer om de ruimte bij binnenkomst vrij te laten. Wanneer je ramen in je badkamer hebt laat deze dan ook zoveel mogelijk vrij. Het brengt licht in de badkamer en zorgt voor een natuurlijke ventilatie.

Wat heeft je gezin nodig?

badkamer 2

Bron: https://nl.pinterest.com/source/liever.com 

Wanneer je nadenkt over een nieuwe inrichting voor je badkamer, bedenk dan ook wat je gezinsleden nodig hebben. Je gezin is dan ook het uitgangspunt voor het samenstellen van je badkamer. Wanneer je kinderen hebt is een bad vaak ideaal. Lekker ontspannen en tegelijk schoon worden na een drukke dag vol spelen. Wanneer je kinderen groter zijn en meer tijd in de badkamer claimen, dan is het handig om te kiezen voor een dubbele wasbak. Op die manier kunnen er tijdens de ochtendspits meerdere mensen gebruik maken van de badkamer en hoef je niet zo lang op elkaar te wachten.

Slim inrichten

badkamer 3

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/199284352238139663/ 
Bron: https://nl.pinterest.com/pin/63965257185653937/ 

Badkamermeubelen zijn vaak ontworpen met een slim design: maak hier vooral gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor een spiegelkast, voor de spiegel en tegelijkertijd opbergruimte. Een design radiator staat prachtig en kan daarnaast ook fungeren als handdoekenrek. Om ervoor te zorgen dat alle losse dingen die in een badkamer kunnen rondzwerven netjes opgeborgen worden, kun je kiezen voor een decoratief opbergmeubel. Doe een badkamermeubel op maat te laten maken kun je goed inspringen op de ruimte en deze optimaal benutten. Opbergruimte in de badkamer is onmisbaar. In een opbergmeubel kun je alle shampoo, douchegel en ook handdoeken kwijt. Zo staat niet alles in het zicht en blijft je badkamer opgeruimd ogen. Dit oogt direct ook een stuk ruimtelijker.

 

Gebruik van de juiste materialen

badkamer 4

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/428193877043390393/ 
Bron: https://nl.pinterest.com/pin/428193877043390393/ 

Naast de inrichting is het ook van belang om te letten op welk materiaal je gebruikt. Een badkamer is vochtig en je ontkomt niet aan kalkaanslag. Kies daarom liever voor lichte tegels in plaats van zwart. En een glazen douchewand ziet er prachtig uit, maar deze moet je wel na elke douchebeurt zorgvuldig drogen om kalkaanslag te voorkomen. Wanneer je graag een glazen douchewand hebt, kun je ook overwegen om een douchewand met een motief te kiezen. Hierop valt kalkaanslag minder op dan een egale glazen douchewand.

Vergeet vooral niet te genieten

Met bovenstaande tips in je achterhoofd wordt het uitkiezen van een badkamer die geheel aan je wensen voldoet een stuk gemakkelijker. Er is veel moois te vinden, in allerlei stijlen en prijsklassen. Veel plezier tijdens je zoektocht naar een nieuw badkamerparadijs!

Bron uitgelichte afbeelding: http://www.dejongsanitair.nl/gerealiseerd/modern-luxe/