Bij het kopen van een douchecabine is het belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen. In dit artikel geven wij aan aantal tips voor het kopen van een douchecabine. Een douchecabine is praktisch en mooi. Lees in dit artikel wat de belangrijkste dingen zijn waar je rekening mee dient te houden als je een douchecabine wilt kopen.

De juiste vorm kiezen

De vorm van een douchecabine is misschien wel het belangrijkst, maar dit is een moeilijke keuze. Hiervoor moet je niet alleen de juiste maten weten, maar ook zeker zijn of er genoeg ruimte is om de deuren van de cabine te openen. Douchecabines zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, wat de keuze moeilijk maakt, maar er ook voor zorgt dat er voor iedereen wel een passende douchecabine te vinden is.

Rechthoekige of vierkante douchecabine?

Een rechthoekige douchecabine geeft een luxe uitstraling aan je badkamer en biedt genoeg ruimte voor een rekje voor shampoo en dergelijke. Bij rechthoekige douchecabines heb je over het algemeen meer opties. Denk aan verschillende soorten glas, soort douchedeur en de afmetingen. Bij een grote badkamer zouden wij zeker adviseren om te kiezen voor een rechthoekige douchecabine. Heb je een badkamer waarbij de ruimte iets beperkter is? Dan kan je beter kiezen voor een vierkante douchecabine. Een vierkante douchecabine is verkrijgbaar van 80×80 tot 120×120, als je een grootte moet kiezen is het belangrijk om rekening houden met de ruimte die je nodig hebt om de deuren te openen.

Verschillende douchedeuren

De deur van een douchecabine is een erg belangrijk deel, hiermee ga je elke keer de douche in en uit en daarnaast neemt iedere soort deur weer op een andere manier ruimte in beslag. Bij het kopen van een douchecabine heb je keuze uit verschillende douchedeuren. Zo kan je kiezen tussen draaideuren, schuifdeuren, pendeldeuren en vouwdeuren. Nogmaals, let op de ruimte buiten de douchecabine bij het kiezen van een douchedeur.