Tijd en aandacht voor onszelf, luxe en functionaliteit. Dat vinden we allemaal terug in de badkamertrends voor 2016. De badkamer wordt het plekje in huis waar men zich kan terugtrekken in luxe en weldaad.

Natuurlijke materialen

De badkamertrends van 2016 brengen een stukje natuur terug in huis. Materialen zoals hout en klei geven een rustige, warme uitstraling aan de badkamer. Koperen en chromen accessoires zijn een must have om het geheel een luxe uitstraling te geven. Groene planten in de badkamer om de natuurlijke look te ondersteunen mogen niet ontbreken.

badkamer trends 2016

Weg met die standaardtegels

Speelse legverbanden, een Portugees patroon en donkergrijze voegen. Het mag allemaal bij de badkamertrends van 2016. Grote vloer- en muurtegels blijven favoriet in een luxueuze badkamer. Maar met kleinere tegels kunt u uw badkamer net iets spannender maken.

Ruimte creëren

Zelfs een kleine badkamer oogt ruimtelijker met een inloopdouche welke voorzien is van een glazen douchedeur. De douche is in de vloer geïntegreerd en wordt nu volledig bij de ruimte betrokken. Dit levert vele gemakken op, zo is het struikelgevaar minimaal en het schoonmaken van de douche wordt eenvoudiger.

badkamertrends voor 2016

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Een grote brede spiegel past helemaal bij de badkamertrends voor 2016. Waar voorheen de spiegel geen belangrijk item was in de badkamer, mag deze nu als eyecatcher in de ruimte geplaatst worden. Met led-verlichting en spiegelverwarming wordt dit niet alleen het pronkstuk van de badkamer, maar is het ook nog eens functioneel.

badkamertrends 2016

Toilet 2.0

Ook het op gebied van toiletten zijn er nieuwe functionaliteiten die bijdragen aan het optimaliseren van het leef comfort. Bij spoelrandloze toiletten wordt de hele pot van het toilet gespoeld. Dit is hygiënischer en elke hoek van het toilet is goed bereikbaar om schoon te maken. Een ingebouwd luchtzuiveringssysteem in de stortbak zuigt vieze luchtjes direct uit de pot nog voordat u doorspoelt.

Wastafels

Een standaard wasbak is in vele badkamers inmiddels vervangen door een strak design wastafel. De badkamertrends 2016 laten flinterdunne waskommen zien welke alle vormzuiverheid overtreffen. Op het staal wordt een laagje emaille aangebracht en ingebrand. Dit zorgt voor een duurzaam product waar u jarenlang plezier van heeft. Een waskom van natuursteen past uitstekend bij een badkamer welke ingericht is met natuurlijke materialen. Bij een mooie waskom hoort geen standaard kraan. Kranen worden bevestigd in de muur of staan vrij naast de wastafel. Zo wordt het een passend geheel.

Customized instellingen

Voor een optimale beleving zijn er waterdichte bluetooth speakers die u op de badrand kunt bevestigen, of zelfs op oorhoogte aan de douchestang kunt hangen. Een trend die zich gaat voortzetten is het gebruik van apps waarmee u zelf uw verlichting en muziek in de badkamer kunt afstemmen.

Spa en Wellness in huis

Luxe crèmes en zachte handdoeken, dit hoort allemaal bij de totaal beleving van uw spa en wellness in huis. Ook deze accessoires mogen gezien worden bij de badkamertrends van 2016. Lotions en crèmes hoeven niet meer opgeborgen te worden in kastjes maar mogen op een decoratieve manier uitgestald worden.