Inspiratie nodig voor het inrichten of opknappen van je badkamer? Dan is dit artikel voor jou geschreven. We leggen je uit waar je op moet letten en geven je leuke ideeën.

Behang in de badkamer: kan dat wel?

De badkamer is misschien wel de vochtigste ruimte van je huis. Vroeger was het dan ook echt niet aan te raden om behang in je badkamer te gebruiken. Tegenwoordig fleuren steeds meer mensen hun badkamer op met behang. Een badkamer kan soms wat saai ogen, bijvoorbeeld als je veel witte wandtegels hebt of uitkijkt op een steriele witte muur. Badkamerbehang is dan een uitkomst. Wie denkt dat de aanschaf van badkamerbehang duur is, heeft het mis. Het is juist een goedkope oplossing. Voordeliger dan het aanbrengen van wandtegels. Is het tijd voor een ander behang? Geen probleem. Je kunt het gemakkelijk verwijderen. Als je wandtegels wil vervangen, ben je meer tijd kwijt. Er moet dan flink gesloopt worden.

Waar je op moet letten

Veel behangsoorten zijn niet geschikt voor vochtige ruimtes. Kies daarom voor vinylbehang of vliesbehang. Die soorten zijn wel bestand tegen water. Je zult absoluut geen last hebben van scheurtjes of afbladderende stukken. Vinylbehang is dankzij het waterafstotende karakter ook nog eens makkelijk schoon te maken. Het is dus ideaal in het onderhoud. Wel is het van belang om je badkamer goed te (blijven) ventileren. Zo kun je voor langere tijd van je badkamerbehang genieten. Zet een raampje open of schakel het afzuigsysteem in. Ga je vinylbehang aanbrengen? Zorg er dan voor dat je de muur eerst egaal en vochtvrij maakt. Gebruik tijdens het aanbrengen een speciale lijm. Breng voor een optimaal resultaat transparante acrylverf aan op het behang. Dat geeft het net wat extra bescherming tegen vocht en water.

Volop variëren met behang van Eijffinger

Voor iedere badkamer is er prachtig behang verkrijgbaar. Denk aan bloemetjes of barokke patronen. Als je meer van strak houdt, dan kun je kiezen uit een van de moderne designs uit het assortiment. Let er bij drukke prints op dat je badkamer niet té chaotisch gaat ogen. Dat kun je voorkomen door het behang op slechts één muur aan te brengen. Of alleen bij de douchecabine. Het combineren van behang en tegels geeft vaak een geweldig resultaat. Je kunt volop variëren met kleuren, printen en structuur. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden met behang van Eijffinger.