Een inbouwtoilet is praktisch, hygiënisch, designvol en ruimtebesparendinbouw toilet

Een inbouwtoilet maakt de badkamer groter, in vergelijking met de plaatsing van een traditionele wc. Het inbouw toilet wordt aan een frame bevestigd, wat tot een ruimtebesparing leidt. Een ander voordeel is dat het met een dergelijk toilet gemakkelijker is om de vloer schoon te maken, omdat er onder het toilet kan worden gedweild.

Vele verschillende inbouwtoiletten in allerlei prijsklassen

Er zijn vele verschillende modellen inbouwtoiletten in allerlei prijsklassen om in de toiletruimte te plaatsen. Er zijn genoeg aanbieders van dit soort toiletten zoals Maxaro. Zij hebben de grootste showroom van Nederland maar ook online kun je slagen voor een inbouwtoilet. Een inbouwtoilet bestaat uit een wandcloset en een inbouwreservoir, dat ervoor zorgt dat het water wordt afgevoerd. Het wandcloset fungeert als toilet. Het inbouwreservoir wordt achter de tegelwand van de wc geplaatst. Dit heeft als voordeel dat het reservoir niet zichtbaar is. De badkamerruimte lijkt hierdoor groter en ziet er bovendien netter uit. Het inbouwreservoir van het inbouw toilet is met tegels naar keuze te bedekken.

Een inbouw toilet met een achter de tegels weggewerkt inbouwreservoir

Een inbouwtoilet plaatsen is moeilijker dan het plaatsen van een standaard toilet. Dit omdat het inbouwreservoir achter de tegels moet worden weggewerkt. Het is hierdoor ook iets duurder dan plaatsing van een standaard toilet. Bij het plaatsen van het inbouwreservoir dient er rekening mee te worden gehouden dat het toilet nog een stuk naar voren komt, aangezien het reservoir nog achter een voorzetwand moet worden weggewerkt. Zorg voor circa 50 tot 60 centimeter beenruimte aan de voorzijde van het inbouwtoilet en een minimale speling van 20 centimeter aan beide zijkanten van de wc.

Plaatsing van een inbouwtoilet is precisiewerkinbouwtoilet

Plaatsing van een inbouw toilet is precisiewerk. Zo is het afzagen van een ronde buis bij het installeren van het inbouwreservoir niet gemakkelijk. Om de buis recht te zagen, is het handig om een stuk tape om de ronde buis te draaien en langs de rechte lijn te zagen. Na het plaatsen van het inbouwreservoir dient men de naden tussen de tegels dicht te kitten. Gebruik hiervoor niet te veel kit, om niet het risico te lopen om het teveel aan kit later te moeten verwijderen.

Letten op het waterverbruik van de verschillende inbouw toiletten

Een inbouwtoilet is er voor elke badkamerruimte en elk budget. De keuze kan onder meer worden bepaald door de grootte van het inbouw toilet, het waterverbruik van het toilet en de aanwezigheid van één of twee spoelknoppen. Vóór plaatsing is het verstandig om te bekijken of er eventueel leidingen moeten worden verlegd. Wie handig is, kan het wandcloset met inbouwreservoir zelf plaatsen. Wie twijfelt over een goede plaatsing van het inbouwtoilet, kan beter een vakman inhuren om ergernis of ander ongemak te voorkomen.

Een inbouw toilet in een kleur die matcht met het overige sanitair

Een inbouw toilet met weggewerkte stortbak en designvol bedieningspaneel (van aluminium tot wit kunststof) is de trend van vandaag. Deze hangende of zwevende toiletten zijn functioneel, mooi en versterken het ruimtelijk effect in de badkamer of toiletruimte. Een inbouwtoilet is bovendien hygiënischer dan een vast toilet op de grond. Er zijn inbouwtoiletten in verschillende kleuren, zodat men altijd de kleur vindt die perfect matcht met het overige sanitair.