Je woonkamer gezellig inrichten is meestal niet zo’n probleem en ook op je slaapkamer weet je vast prima hoe je het gezellig maakt. Maar de badkamer is daarentegen vaak een ander verhaal. Badkamers zijn vaak een van de saaiste ruimtes van een huis, terwijl dat helemaal niet nodig is. Ook een badkamer gezellig maken is helemaal niet zo moeilijk. We geven je een paar tips waarmee je badkamer stijlen een eenvoudig klusje wordt

Wees niet bang voor wat kleur

Badkamers worden vaak al snel ingericht met wit, grijs of zwart tinten. Helemaal niet erg en vaak erg stijlvol, maar echt gezellig oogt het meestal niet. Wees daarom niet bang voor wat kleur in je badkamer. Je hebt hier verschillende mogelijkheden voor. Verf bijvoorbeeld één van de wanden in een felle, opvallende kleur of ga voor unieke tegels. Of kies voor een wastafel of vloer in een andere kleur dan het standaard wit. Als je het wat subtieler wil houden is het ook heel goed mogelijk om alleen wat gekleurde accessoires toe te voegen. Je zult versteld staan over wat een gekleurde badmat, felgekleurde handdoeken en een mooie opvallende plantenpot kunnen toevoegen aan jouw badkamer. Is jouw badkamer maar een kleine ruimte? Let dan wel op dat het niet te druk maakt, maar kies liever accessoires die qua kleur goed op elkaar aansluiten.

Sfeervolle accessoires

Accessoires zijn sowieso een goede manier voor een badkamer gezellig maken. Denk hierbij aan een badmat, maar ook aan tandenborstelhouders en een wasmand. Sfeervolle en warme materialen zoals bamboe en riet doen het dan goed. De natuurlijke uitstraling zorgen voor warmte en rust. Een rieten wasmand heeft ook nog als voordeel dat het je badkamer meteen een stuk opgeruimder maakt. Geen stapels vieze handdoeken of kleding meer in de hoek, maar een stijlvolle rieten wasmand. Dat heeft de ruimte ook meteen een stuk gezelligere uitstraling. Denk ook zeker aan plantjes, bloemen en kaarsen om de ruimte sfeervol en gezellig te maken. Met de juiste accessoires wordt jouw badkamer stijlen ontzettend makkelijk.

Een creatieve badkamer inrichting

Doordat de badkamer vaak maar beperkt ruimte heeft is het vaak nodig om voor een creatieve badkamer inrichting te gaan. Kies voor materialen die goed bij elkaar passen, maar zorg dat het niet saai wordt door het gebruik van af en toe een contrasterende keuze te maken. Een badkamer vol natuurlijke materialen is prachtig, maar door hier en daar te kiezen voor kleur in je badkamer doorbreek je saaiheid. Zoek de juiste balans tussen rust en kleur en de badkamer wordt binnen no-time de favoriete ruimte van je huis.