Het toevoegen van een badkamer beneden is een eenvoudige manier om waarde toe te voegen aan je huis en, nog veel belangrijker, om ervoor te zorgen dat je tot op latere leeftijd in je huis kunt blijven wonen. Een tweede badkamer op de begane grond maken kan lastig zijn om goed te doen, en als het fout gaat, kunnen de gevolgen rampzalig zijn. Zorgvuldige planning en het regelen van de juiste aannemer zijn twee van de belangrijkste zaken die ervoor zullen zorgen dat je er jarenlang plezier van zult hebben.

Waarom een ​​badkamer beneden nemen?

Het grote nadeel van ouder worden is dat je minder mobiel wordt, en dan kan een trap een enorme hindernis worden. Dat kan dan weer resulteren in het feit dat je niet meer zelfstandig kunt blijven wonen als die hindernis niet meer te nemen is. Een badkamer beneden kan dan de perfecte oplossing zijn. Maar niet alleen is dit een fijne oplossing voor als je ouder bent. Voor gezinnen die graag van het buitenleven genieten, is een badkamer beneden geen overbodige luxe. Geen modderige laarzen meer die een spoor van rommel door het hele huis achterlaten. Hierdoor zorgt een badkamer op de begane grond ervoor dat de bovenverdieping schoner blijft.

Bij het overwegen voor het nemen van een badkamer beneden, is het eerste waar veel mensen aan denken, of ze moeten de ruimte moeten gaan bouwen, of een kamer moeten gebruiken die niet veel gebruikt wordt, en deze verbouwen. Dit is allemaal afhankelijk van de woning zelf, en hoe je die wenst te gebruiken. Budget zal hierin ook een factor zijn.

Ervoor zorgen dat je precies weet hoe je wilt dat alles eruit gaat zien, is altijd het belangrijkste bij een verbouwing. Zonder duidelijkheid wordt het een moeilijk project. Denk aan stroom en ruimtegebruik. Er moet natuurlijk rekening worden gehouden met stopcontacten voor lampen, verlichte spiegels, etc. Plan elk onderdeel zo goed mogelijk met je aannemer voor het best mogelijke resultaat.

Kies de juiste accessoires

Bij het selecteren van de items die je wenst voor de nieuwe doucheruimte, is het van cruciaal belang dat ze elkaar aanvullen en esthetisch bij de rest van je interieur passen. Daarom is plannen zo belangrijk. Houd er rekening mee dat alle relevante leidingen volgens de specificaties aanwezig zijn en dat er stroom beschikbaar is. Nadat de accessoires en hardware zijn geselecteerd, overlegt je met de aannemer over de beste manier om ze te installeren.

een badkamer op de begane grond

Vermijd goedkope vloeren

Hoewel het verleidelijk is, zal het aanschaffen van een goedkope vloer voor de badkamer het project meestal geen goed doen. Aangezien een badkamer vloer behoorlijk intens gebruikt wordt, moet je op zoek naar de beste en praktische vloer die de tand des tijds zal doorstaan. Het is misschien niet de goedkoopste optie, zoals vinyl, maar de vloer ziet er dan na een lange periode van gebruik niet gehavend uit.

Denk na over het gebruik

Je moet rekening houden met het gebruik van de badkamer. Weten wat je wilt en hoe de ruimte zal worden gebruikt, nu en in de toekomst, is cruciaal voordat je aan het project begint. 

De tand des tijds doorstaan, praktisch en esthetisch

Door ervoor te zorgen dat de nieuwe badkamer de tand des tijds zal doorstaan, moet je dus nadenken over de inrichting. Lage instappen bijvoorbeeld kunnen nu misschien niet zo belangrijk zijn, maar in de toekomst juist des te meer!