De badkamer is vaak een moeilijke ruimte om kleur in aan te brengen. Veelal wordt er gekozen voor lichte kleuren, omdat het doorgaans een van zichzelf donkere ruimte is. Toch is het mooi om met andere kleuren accenten aan te brengen. Ook in een badkamer met donkere tinten, zoals grijs of zwart, kun je accenten leggen door voor meer kleur te kiezen.

1. Rood

Het is gedurfd, maar beslist een bijzondere keuze voor de badkamer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een witte vloer en rode wanden. Rood is een krachtige kleur die een kamer karakter geeft. Zelfs in een badkamer zorgt dit vaak voor een warme uitstraling. Niet alleen wit combineert goed met rood. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een zwarte doucheset

2. Blauw

Blauw is helemaal in en omdat het ook nog eens de kleur van water is, kun je wel zeggen dat het de perfecte keuze is voor een badkamer. Deze kleur zorgt ervoor dat de badkamer er ruimer uit gaat zien. Bovendien kun je de badkamer zo ook een heel chic accent geven. Het combineert uitstekend met allerlei accenten, zoals een wastafelkraan van koper.

3. Pasteltinten

Wil je de badkamer vooral een zachte uitstraling geven? Dan zijn pasteltinten de perfecte keuze. Zo kun je eenvoudig een landelijke sfeer creëren. Zachtgroen is een mooie tint voor de badkamer en je kunt dit prima combineren met materialen met een natuurlijke uitstraling. Maar ook kleuren als lila en zachtgeel zijn geschikt. Met pastel kun je echt alle kanten op.

4. Taupe

Taupe is een relatief neutrale kleur die momenteel helemaal in is. De kleur geeft elke ruimte een zachte uitstraling en zorgt voor een zekere frisheid. Tegelijkertijd is het met heel veel andere kleuren te combineren. Taupe met wit zorgt voor een meer ruimtelijke uitstraling, terwijl taupe met grijs strak en modern overkomt. Je kunt de kleur op de wanden of vloer aanbrengen, maar ook meubels in taupe zijn een optie. 

5. Zwartwit

Zwart met wit kan zowel voor een moderne als voor een klassieke badkamer. Zwarte wanden geven een chic accent aan de badkamer, maar het is oppassen geblazen dat het niet te donker wordt. Dit kun je compenseren door bijvoorbeeld voor witte of zachtgrijze badkamermeubels te kiezen. Ook de vloer of het plafond kunnen voor een contrast zorgen. In elke badkamer is verlichting belangrijk, maar zeker wanneer je voor de combinatie zwartwit kiest, dien je goed over de plaats van de verlichting na te denken.

Kies een kleur die bij je past

Een badkamer is een ruimte die niet per se in dezelfde stijl hoeft te zijn als de rest van de woning. Toch is het wel goed om je eigen smaak in de ruimte te brengen. Tenslotte is dit de plaats waar je elke ochtend tijd doorbrengt en waar je op bepaalde momenten van de dag echt kunt ontspannen. Maak er dan ook een ruimte van waar jij blij van wordt!