Een harmonische stijl creëren in de woning is niet altijd een eenvoudige opdracht, juist omdat je hierbij met zoveel factoren rekening moet houden. Elk detail speelt een grote rol bij het verkrijgen van een uniform resultaat – en dat is precies waarom aandacht voor details zo belangrijk is!

Het sanitair is een van die zaken die, naast functioneel, ook stijlvol moeten zijn om de woning comfortabel te maken. Maar één en dezelfde stijl kranen en sanitair kiezen is allesbehalve een eenvoudige opdracht. Het volgende overzicht geeft een duidelijk overzicht van enkele populaire stijlen, alsook tips hoe je deze stijlen in het sanitair en de kranen in de woning naar voren kan doen komen!

Eenzelfde stijl sanitair en kranen hanteren in de woning

Niets zo aangenaam en comfortabel als een woning die één algemene stijl hanteert in alle ruimtes – of toch voor het grootste deel. Natuurlijk is het, om dit te bereiken, belangrijk dat je ook de kleine voorzieningen aanpast, zoals sanitair en de kranen. Welke mogelijke stijlen zijn er zoal, en hoe kan je je sanitair en kranen gebruiken om ze naar voren te doen komen?

  1. Een moderne stijl creëren met sanitair en kranen

Steeds meer mensen kiezen voor een moderne inrichting, omdat er dan een eenvoudige, maar toch gezellige sfeer in de woning heerst. Qua sanitair en kranen is het een goed idee om te kiezen voor sobere kleuren, maar wel met af en toe een opvallend tintje. Zo kan je gaan voor een witte wastafel met metaalkleurige kranen, of een sierlijke keukenkraan die complementair is met een strakke gootsteen in een eenvoudige kleur.

  1. De klassieke kant opgaan

Als je het liever wat klassieker houdt, dan is het eveneens belangrijk hier rekening mee te houden bij de keuze voor kranen en sanitair. Zo zijn klassieker kranen iets sierlijker en vaak opvallender qua kleur, terwijl ze toch eenvoud uitstralen. In plaats van een strakke keukenkraan in een metallic kleur, kan je bijvoorbeeld kiezen voor een kraan met een gietijzeren look, waarvan de draaiknoppen mooi versierd zijn met sierlijke patronen.

  1. De perfecte balans creëren

Weet je echter niet zo goed welke stijl je moet kiezen, dan kan je nog altijd beide gaan combineren. Het is dan wel de bedoeling dat je één overheersende stijl in de woning brengt, je kan natuurlijk altijd wat variëren! Zo kan je bijvoorbeeld één en dezelfde kranen in de woning doen terugkomen, maar wel tegen een ander ‘decor’. Een strakke, moderne kraan met hier en daar een opvallend en gekleurd patroon past bijvoorbeeld erg goed in zowel een klassieke en gedecoreerde, als een moderne, sobere stijl.

Natuurlijk komt een kraan in de badkamer altijd met een badkamermeubel, en het is belangrijk ervoor te zorgen dat dit meubel ook bij de rest van de ruimte past. Een strakke, spierwitte wastafel past nu eenmaal niet meteen bij een klassiek ingerichte badkamer, terwijl een badkamermeubel in een traditionele stijl niet de beste oplossing is als je de moderne, sobere kant wil opgaan met je badkamer!