De industriële trend neemt langzaam het hele huis over. Waar de industriële keuken eerst de grootste trend was, zie je deze stijl nu steeds vaker terug in de woonkamer, slaapkamer en de badkamer. Het inrichten van een industriële badkamer is vrij eenvoudig te realiseren, aangezien de stijl perfect past bij de veelgebruikte materialen in een badkamer. De industriële trend draait namelijk om de robuuste uitstraling van authentieke materialen. Dit betekent dat vooral glas, steen, hout en metaal veel terug te vinden zijn in deze interieurstijl. Het is vrij eenvoudig om deze materialen te incorporeren in een badkamer. Zo biedt een grote glazen douchewand al een mooie manier om de ruimte een beetje open te breken en om een groot glazen element in de badkamer te hebben. De aankleding van de douche mag dan niet achterblijven. Zo hoort een industriële douchekraan ook bij een industriële badkamer.

Zo decoreer je een industriële douche

Je vraagt je misschien af hoe je een douche op een industriële manier aan kunt kleden. Toch zijn er een aantal makkelijke manieren om de douche helemaal op te laten gaan in de industriële aankleding van je badkamer. Een van de makkelijkste manieren is door een douchekraan te kopen die bij de stijl past. Hier hoef je namelijk niet de hele douche voor te verbouwen, waardoor het ook een van de meer voordelige opties is. Maar welke kranen passen er nou het beste bij een industrieel interieur? De meeste kranen die je tegen zult komen, zullen een zilveren kleur hebben. Voor een industriële badkamer kan je het beste kiezen voor een kraan die juist een andere kleur heeft. Zo is zwart een prachtige kleur voor deze interieurstijl. Zazzeri maakt bijvoorbeeld prachtige douchekranen voor een industriele douche. De matte zwarte kleur zorgt ervoor dat de douche een robuuste en stoere uitstraling krijgt die tegelijkertijd erg stijlvol is. Het is natuurlijk ook mogelijk om een exemplaar uit te zoeken dat een glanzende donkere kleur heeft. Deze glans kan een mooi accent aan de ruimte geven wanneer je vooral veel matte materialen hebt gebruikt. Zo is het een mooie tegenhanger voor hout of een robuuste steensoort. Heb je juist veel glanzende materialen in je badkamer? Kies dan voor een matte douchekraan om het effect indrukwekkend te houden.

Welke industriële douchekranen passen het beste?

Net als bij iedere andere stijl, heb je ook allerlei verschillende industriële douchekranen. Over het algemeen kan iedere kraan in een donkere kleur bij een industriële badkamer passen. Wanneer je bijvoorbeeld voor een zwart exemplaar kiest, maakt de exacte vorm van de kraan niet eens meer zo veel uit. Je kunt dus kiezen voor een erg dunne douchekraan met een aantal zachte ronde lijnen, zoals het exemplaar van Zazzeri. Daarnaast kan je de industriële kant nog meer versterken door een douchekraan aan te schaffen die veel rechte en strakke lijnen heeft. Dat maakt de douchekraan van Aquadesign juist geschikt. Ronde vormen geven een kraan een relatief zachte en klassieke uitstraling. Je zou zeggen dat dat niet bij een industriële inrichting past, maar de tegenstelling tussen het robuuste materiaal en de zachte vormen is juist ontzettend interessant. Wanneer je voor rechte lijnen kiest, weet je wel zeker dat de douchekraan perfect aansluit bij de rest van je badkamer.