Hou je van modern design en wil je de laatste technologie graag in je badkamer verwerken? Laat je dan eens verrassen door de mogelijkheid om zonder fysiek contact de kranen bij je douche of bad in je badkamer te laten werken!

touchless kranen

elektronische wastafelmengkraan à € 834,-

Design

Wanneer je besluit om te kiezen voor automatische kranen voor in de badkamer, weet je zeker dat je een van de modernste designs in huis haalt als je naar de diverse assortimenten kijkt. Je kunt kiezen tussen allerlei hippe kleuren. Naast het gebruikelijke chroom kan je ook richting de combinatie van wit en zwart gaan, welke erg populair zijn in badkamerindelingen op het moment. Een sensorkraan voor in de badkamer zal op het gebied van design dus zeker niet teleurstellen en jouw inrichting goed aanvullen. Laat je ook inspireren door de modellen met elk een eigen unieke stijl en vorm die je in diverse showmodellen terugvindt.

Het nut

Een sensorkraan voor in de badkamer is meer dan alleen een leuk uitziende gimmick. Het belangrijkste voordeel wat deze kranen bieden is de mogelijkheid om makkelijk je handen en je haar schoonmaken zonder dat je met vieze handen de kraan aan hoeft te raken. Bij normaal vuil is dat wellicht niet een groot probleem, maar wil je bijvoorbeeld even je handen schoonmaken bij de gootsteen wanneer je bijvoorbeeld met verf hebt gewerkt, dan wil je zeker niet je luxe kraan aanraken. Door de automatische detectie van de kranen hoef je niet meer rare capriolen uit te halen om de hendel omhoog te duwen of open te draaien, alles wordt voor je geregeld.

Touchless kranen voor in de badkamer

Hansa Designo wastafelkraan à € 427,09

Zuinig

Touchless kranen voor in de badkamer hebben het voordeel dat ze naast hygienisch ook zuinig zijn. Wanneer je de kraan niet gebruikt zal deze na enkele seconden automatisch weer uitgezet worden. Je hebt dus geen last meer van kranen die opengedraaid zijn en vrolijk door blijven stromen met als gevolg extra kosten wanneer je deze vergeet dicht te draaien. Ook zijn er varianten waar je zelf de temperatuur kunt instellen. Dit scheelt ook jou weer het opzoeken en afstellen van de juiste temperatuur.

Energie

sensorkraan voor in de badkamer

Hansa Cobra à € 584,42

Natuurlijk is er wel de nodige energie nodig voor het correct functioneren van de sensors. De elektrische kranen voor in de badkamer kunnen worden aangesloten op het voedingsnet waardoor deze altijd hun stroomvoorziening zullen behouden. Er is ook de mogelijkheid om voor een batterijvariant te gaan, echter zul je op den duur de batterijen wel moeten vervangen. Houd rekening met deze zaken wanneer je dit type kranen wilt inbouwen.

Kosten

Wanneer je gaat kijken naar automatische kranen voor in de badkamer kom je er erg snel achter dat je toch even achter je oren zult moeten gaan krabben: de prijs is erg fors, het kost namelijk al snel honderden euro’s. Weeg daarom ook af of al de voordelen je het dan waard zijn, dan weet je zeker dat je samen met je gezin kunt genieten van deze erg functionele en coole elektrische kranen voor in de badkamer!