Een bad plaatsen: optimaal comfort en genieten

Veel mensen kiezen ervoor om naast hun douche ook een bad in de badkamer te plaatsen. Niets is er namelijk lekkerder dan na en lange werkdag het bad te laten vollopen om jezelf even helemaal onder te dompelen in lekker warm water. MAar hoe plaats je precies een badkamer? War moet je precies op letten? Met onderstaande vier tips helpen we je een eind op weg om een eigen badkamer te plaatsen!

1. Meet alles goed af en plaats de badkuip
Van groot belang is dat je weet hoeveel ruimte je hebt en nodig hebt voor jouw bad. Koop niet eerder een bad voordat je dit goed in beeld hebt. Als de badkuip eenmaal is gearriveerd, meet je de ruimte af waar het bad in de badkamer geplaatst moet worden. Zorg dat de badkuip goed waterpas staat, wat je kunt doen door de stelpoten in hoogte te verstellen. De badsifon mot hierna gemonteerd worden, evenals de afvoer. Lijm de afvoer nog niet vast, maar check met een glas water of het water uit het bad stroomt.

2. Teken de randen van het bad af
Nu het bad in de positie staat waar deze uiteindelijk zal gaan komen, dien je de randen af te tekenen aan de bovenkant en zijkant. Plaats een smal balkje op de muur boven de uitgetekende rand. Hierna worden gaatjes in de muur geboord en worden de latjes met zogeheten spijkerpluggen vastgezet. Hierna tekent u de omtrek van het bad uit op de vloer, waarna er muurtjes van gasbetonblokken aangebracht worden rond het bad. Zorg hierbij ook voor een serviceluik, zodat u bij problemen met uw bad altijd bij de juiste onderdelen en knopje terecht kunt!

3. Gebruik sanitairkit en kies goede tegels
Laat het bad in de ommuurde badruimte zakken. Zodat deze goed en stevig tussen de muren komt te staan. Hierna verhoog je de badmuur tot de goede hoogte van het bad. Als de badmuur helemaal is opgetrokken, dien je de naden en randen af te kitten met goede sanitair kit. Als deze goed is uitgedroogd, kan de badbemuring betegeld worden.

4. Afronding: kies voor een badkraan inbouw
Onze laatste tip is om te kiezen voor een bad met een badkraan inbouw. Hiermee kun je het bad snel vullen en eventueel ook bijvullen, zonder dat je het bad uit hoeft. Leker comfortabel dus. Voor de beste badkranen van Nederland kunt u terecht bij de sanitair expert van Nederland: MegaDump Tiel. Met een scherpgeprijsde Megadumptiel inbouw badkraan, is uw badkamer helemaal af. Het grote genieten kan nu beginnen!