Dagelijks besteden we aanzienlijk veel tijd in de badkamer, of het nou is om te douchen, op te maken, tanden te poetsen of even in de spiegel te kijken. De badkamer is een belangrijke plek in huis. Moderne badkamers met een minimalistisch uiterlijk worden steeds populairder en zie je vaak terug in woonmagazines. Maar hoe creëer je zo’n strakke badkamer? Lees hier 5 tips om dit voor elkaar te krijgen.

Tip 1: Kies voor neutrale kleuren

Strakke, moderne badkamers kenmerken zich door hun neutrale kleuren. Hierbij wordt vaak gedacht aan wit, maar een grijstint wordt ook vaak gebruikt. Met een grijstint maak je de badkamer iets minder statisch en krijgt je badkamer een warmer uiterlijk. Een donkere tint maakt je badkamer daarentegen wel kleiner dan dat het daadwerkelijk is. Een schilder adviseert je hier graag over. Maar wat kost een schilder? Dit is afhankelijk van je wensen en de grootte van je badkamer. Via HomeDeal kan je offertes aanvragen van schilderbedrijven bij jou uit de buurt, zodat je een goed kostenoverzicht hebt voor het schilderen van jouw badkamer.

Tip 2: Zorg voor rechte lijnen

Naast neutrale kleuren, zie je in moderne badkamers ook altijd veel rechte lijnen. Denk dus aan een vierkante wasbak in plaats van een standaard ronde. Ook een vierkant bad en een vierkante douche passen bij de uitstraling van een moderne en strakke badkamer. Naast dat je met strakke lijnen een moderne badkamer creëert, laat je het ook lijken alsof je badkamer groter is. Twee vliegen in één klap dus.

strakke badkamer 1strakke badkamer 2

https://nl.pinterest.com/pin/425238389798741309/

https://nl.pinterest.com/pin/449867450259225982/

 

Tip 3: Kies voor een blikvanger

In een strakke badkamer is het mooi om voor een eyecatcher te kiezen, hierdoor wordt je badkamer minder eentonig. Denk bijvoorbeeld aan een groot vrijstaand bad, of een grote metalen wasbak. Natuurlijk kan je ook extremer gaan en kiezen voor een badkamer meubel in een felle kleur om zo alle aandacht naar dit meubel te trekken.

 

Tip 4: Grote tegels op de vloer

In moderne badkamers wordt veel gebruik gemaakt van een betegelde vloer, bij voorkeur met grote tegels. Denk bijvoorbeeld aan tegels in een licht grijs of donker grijs. Hiermee creëer je een moderne feeling voor je badkamer. Met grote tegels laat je je badkamer ook nog eens groter lijken, je ziet namelijk minder voegen.

strakke badkamer 3 strakke badkamer 4

https://nl.pinterest.com/pin/308004061994472939/

https://nl.pinterest.com/pin/394205773605723087/

 

Tip 5: Maak een inloopdouche

Dé trend voor badkamers de afgelopen jaren is toch wel de inloopdouche. De douchecabines zijn nu echt verleden tijd. Kies voor een mooi transparant glazen paneel om de douche van de rest van de badkamer te scheiden en laat je badkamertegels doorlopen in je douche. Ga voor mooie chrome kranen en laat een heuse regendouche installeren voor de ultieme inloopdouche.

 

Met deze 5 simpele tips creëer je in no time een strakke moderne badkamer, waar je graag komt. Niets is lekkerder dan een heerlijke warme douche te nemen in een prachtige badkamer.