Luxury for less: het klinkt te mooi om waar te zijn, maar er zijn wel degelijk manieren om de badkamer modern en luxueus in te richten zonder duizenden euro’s te hoeven uitgeven aan verbouwingen en de allerduurste materialen. Hoe je je badkamer precies een luxe uitstraling geeft zonder te diep in je portemonnee te duiken, lees je hier.

1. De douchecabine

De badkamer kan er snel en goedkoop heel wat moderner uitzien door een kleine aanpassing aan de douchecabine. Ga voor strakke tegels in een lichte kleur om de cabine er groter te doen uitzien, en werk de douche af met een doorzichtig glas en minimalistische patronen om hem opvallender te maken.

Ook de verlichting is van groot belang: strakke, moderne lichten geven een luxe dimensie aan de badkamer en kan toegepast worden zonder al teveel te hoeven uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan wandverlichting of speciale spots.

2. Nieuwe handdoeken

Geen badkamer zonder handdoeken, en de handdoeken die je kiest dienen dan ook bij te dragen aan de luxefeer van de ruimte. Vervang de oude exemplaren door moderne handdoeken in eenvoudige kleuren. En vergeet ook de washandjes niet!

3. De vloer een heuse luxe make-over geven

Een goede basis is belangrijk, en juist daarom is een moderne vloer een must-have om een moderne badkamer te verkrijgen. Misschien denk je dat je hiervoor de hele vloer zal moeten uitbreken, maar niets is minder waar! De beste manier om goedkoop de vloer te moderniseren is door die te bedekken met zogenaamde fake tegels. Dit is een vloerbekleding die eruit ziet als gewone tegels, maar eigenlijk gewoon over de echte tegels geplaatst worden. Ze zijn uiterst flexibel en kunnen daarom gemakkelijk gelegd worden – en vooral, ze zijn heel wat goedkoper dan stenen tegels.

4. Het meubilair: onmisbaar bij een luxe-inrichting

Het meubilair in de badkamer is al even belangrijk om een luxe atmosfeer te creëren in de badkamer. Gelukkig hoef je hiervoor geen dure, nieuwe meubels te kopen. Je kan je bestaande meubilair gemakkelijk een update geven door ze met een sterk reinigingsmiddel te bewerken, en bij houten kastjes kun je zelfs een wash gebruiken. Hierdoor krijgen ze een vernieuwde uitstraling. Daarbij kun je ook gaan voor een folie die je over het meubilair plaatst om ze wat luxueuzer te maken. Goedkoop én efficiënt!
luxury for less

5. De kranen en de douchekop vernieuwen

Als je dan toch bezig bent met de douche, waarom de douchekop geen luxe toets geven? Vervang zowel de kranen als de douchekop door elegante, blinkende en modern ogende exemplaren. Deze zijn vaak helemaal niet zo duur, maar zorgen er toch voor dat de badkamer er meteen heel wat moderner en luxueuzer uitziet.

7 Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

De spiegel is één van de belangrijkste elementen in en badkamer, en het is dan ook belangrijk dat deze er goed uitziet. Een strakke, vierkante spiegel met een niet al te dikke omlijsting geven de ruimte in één keer een moderne toets, en kosten op bijvoorbeeld soak.nl – waar een badkamer online bestellen mogelijk is – helemaal niet veel. Daarnaast kun je ook kiezen voor speciale spiegels met ingebouwde verlichting (zoals LED-lampen). Deze zorgen er niet enkel voor dat je jezelf beter ziet, maar dragen ook nog eens bij aan de luxe-uitstraling van de badkamer!

Luxury for less by Soak.nl

Wil je graag een luxueuze badkamer met een beperkt budget? Dan ben je bij Soak.nl aan het juiste adres. Je kunt hier terecht voor kranen, toiletten, wastafels, baden, spiegels, douches, en badkamermeubels van hoogstaande kwaliteit tegen scherpe prijzen! Helemaal mooi aan Soak.nl is dat je bij de aanschaf van je badkamer producten ook een steentje bijdraagt aan de geadopteerde olifant Soaky Navann!